Biljartvereniging Reynaert

In naam is biljartvereniging REYNAERT nog vrij jong. In werkelijkheid bestaat onze club reeds 35 jaar, sinds 1984. Bekendheid kregen we onder de naam “Biljartvereniging “De Smickel”.
Café/brasserie “De Smickel” in Hulst moest verdwijnen ten behoeve van nieuwbouw en noodgedwongen moest de club verhuizen. Een nieuw onderkomen, alias clublokaal, werd gevonden in het nieuw opgerichtte Biljartcentrum Hulst. De eigenaar had een tweetal verenigingen en vond ons verder niet belangrijk. Clubbelangen en persoonlijke belangen van het nieuwe onderkomen stonden reeds na korte tijd recht tegenover elkaar.De clubstichter en huidig voorzitter Rob Claerhoudt wilde de club niet ten onder zien gaan en zocht wederom een nieuw onderkomen. Om onze club echter los te kunnen maken diende de vereniging opgeheven te worden waarbij de nieuwe vereniging “B.V. REYNAERT” werd gedoopt. De bestaande club had nu een nieuwe naam.Vanaf de oprichting en naamsverandering in Juni 1998 zijn we te gast geweest in Café de Kroon bij Wout en Tony van Delft. Na een periode van 6 jaar te mogen genieten bij dit echtpaar besloten zij de zaak over te laten aan een nieuwe uitbater.
Helaas had deze er echter na 1 jaar horeca alweer genoeg van en besloot de zaak te sluiten en zich op een andere markt te richten.
Als vereniging weer zonder clublokaal, maar we waren inmiddels al wat gewend en dus gingen we weer op zoek. Het nieuwe clublokaal werd gevonden in Eetcafé de Herleving aan de Nieuweweg 2 in Hulst, bij René en Marja Lauwerijssen, sportliefhebbers in hart en nieren. Inmiddels na 10 jaar kunnen we zeggen dat we weer een “thuis” hebben gevonden. Zo hebben we samen het clublokaal aangepakt zodat we ook de komende jaren weer goed vooruit kunnen! We beschikken in ons clublokaal over twee tafels 2.30 en 1 tafel 2.84. Zo spelen er verschillende leden in teamcompetitie en wordt er deelgenomen aan de persoonlijke kampioenschappen binnen de KNBB.
Interesse? kom gewoon eens langs op vrijdag, onze wekelijkse clubavond.